Ga naar hoofdinhoud
Ullricke op haar paard

Ulricke Dekeyzer

Paardrijden

Grade V belofte

Ullricke Dekeyzer, geboren en opgegroeid in het West-Vlaamse Torhout, is al van jongs af aan een enorme paardenliefhebber. Op 12-jarige leeftijd zette ze tijdens een sportkamp haar eerste stapjes in de paardensport, vier jaar later startte ze met competitie op nationaal niveau. De sport groeide al snel uit tot haar passie.

In 2006 liep Ullricke een gecompliceerde openbeenbreuk op na een zwaar verkeersongeval, ze hield er een blijvende verminderde kracht in haar been aan over. De West-Vlaamse weigerde haar sport op te geven en is tot op heden actief in de reguliere competitie. In 2011 maakte ze ook de overstap naar Para-equestrian.

Ullricke slaagde erin om van haar passie haar beroep te maken: het geven van paardrijlessen ervaart ze als de beste therapie. In 2012 nam ze deel aan de Paralympische Spelen in Londen en in datzelfde jaar werd ze Belgische kampioen, iets wat ze in 2015 nog eens over deed. Nadat ze twee keer mama werd en bijgevolg haar sportcarrière een aantal jaren on hold zette, daagt ze zichzelf momenteel uit om opnieuw haar beste niveau te halen.