Ga naar hoofdinhoud
Ruben Persoons in actie

Ruben Persoons

Atletiek

F38 T37 talent

Ruben Persoons uit Lede, geboren op 12 oktober 1989, was in zijn jeugd en tienerjaren een beloftevolle keeper tot hij in 2009 een zwaar verkeersongeval had. Hij viel in slaap achter het stuur en reed frontaal op een schuur. De Oost-Vlaming lag anderhalve maand in coma. Hij ontwaakte, maar er wachtte hem een lange revalidatie, wat meteen ook het einde van zijn voetbalcarrière betekende.

Ondanks de moeilijke periode die volgde na het ongeval ging de sportman verder onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Zo begon hij met fitness, iets wat mogelijk was dankzij een vrij vlotte revalidatie. Persoons hield hemiplegie over aan het ongeval. Bij inspanning verkrampt zijn rechterzijde, een gevolg van hersenbeschadiging die hij opliep. In atletiek, met name verspringen en korte sprintnummers, vond hij uiteindelijk een echte uitlaatklep. Hij komt uit in de T37-klasse.

Hij wist zich te plaatsen voor de Europese kampioenschappen Para-atletiek in Berlijn in 2018. Daar stootte hij door naar de finale op de 100 meter sprint en eindigde hij op de achtste plaats na een tec