JVC Bielebale
19 oktober 2017

Themadag G-sport

Op 25 september 2017 ging in Brasschaat de 1ste G-sport themadag door. Experten, organisaties en partners uit de hele G-sportsector verzamelden om te brainstormen over verschillende G-sportthema's.

Aan 4 thematafels werd nagedacht hoe het G-sportbeleid verder vorm gegeven kan worden. Experten van binnen en buiten de G-sportsector inspireerden elkaar met goede praktijken, vragen en ervaringen die ze in hun dagelijkse werking meemaken. G-sport Vlaanderen bundelde deze input en neemt deze thema's verder op, samen met haar partners.

Wil je alvast even lezen welke stroom aan informatie die dag werd teweeggebracht, lees dan zeker onderstaand verslag.

Deel dit artikel:
 • Iedereen kan dansen. Graag nemen wij u mee in een boeiend dansverhaal voor dansers met een beperking. We leren leuke dansen op swingende muziek, we gebruiken onze creativiteit met dansmaterialen en leren ervaren hoe fijn dansexpressie en dansbeleving kan zijn. Als begeleider/therapeut van dansers met een mentale en/of motorische beperking leert u de basisbegrippen van dans en beweging.

  Spoorwegstraat 14
  Sint-Michiels 8200
  België

  maandag 20 november 2017 08:00 tot 15:00
 • Het proprioceptische oftewel bewegingszintuig speelt een zeer belangrijke rol zowel motorisch als emotioneel. Mensen met autisme vertonen vaak een andere prikkelverwerking, ook op dit zintuig. Dit kan veel van hun gedrag verklaren. Denk aan hyperactief gedrag, het niet kunnen doseren van kracht, onhandigheid, het opzoeken van fysieke begrenzingen, enz.

  groot begijnhof 85
  Sint-Amandsberg 9040
  België

  dinsdag 28 november 2017 08:00 tot 11:00