Ga naar hoofdinhoud
Logo AnySurfer
Terug naar overzicht

Parantee-Psylos haalt AnySurfer-label

15 december 2020

Midden november van dit jaar haalde Parantee-Psylos het AnySurfer-label (WCAG 2.1 AA). De toekenning van het toegankelijkheidslabel is de kroon op het werk van de nieuwe website.

Onder begeleiding van communicatiebureaus Billie Bonkers en Cabinet C werd een volledig nieuwe website gebouwd voor G-sportfederatie Parantee-Psylos. De hoofdfocus daarbij was de gebruiksvriendelijkheid.

Maar van bij de start van het project werd ook gemikt op maximale toegankelijkheid voor alle doelgroepen. Het halen van het AnySurfer-label is de officiƫle bevestiging dat ook deze doelstelling gerealiseerd werd. Zo is er de voorleesmodule die het mogelijk maakt voor blinden en slechtzienden om de tekst op de website voor te lezen. Verder zorgen we er ook maximaal voor dat de documenten die we aanbieden toegankelijk zijn en de video's voorzien van ondertitels.

In totaal zijn er in Belgiƫ 69 gelabelde websites. "We zijn trots deel uit te maken van deze groep en willen verder ook sensibilseren rond het belang van het toegankelijkheid. Op die manier kunnen alle mensen ongeacht hun beperking of kwetsbaarheid maximaal deelnemen aan de samenleving", aldus Tom Van Aken, medewerker communicatie van Parantee-Psylos.

De toegankelijkheidsknoppen op onze website
De toegankelijkheidsknoppen op onze website
Instellingen voor contrast
Instellingen voor contrast