25 januari 2019

Maak kennis met onze nieuwe collega Veerle Weyn

Op 7 januari 2019 ging nieuwe collega Veerle Weyn van start bij G-sport Vlaanderen vzw. Vanuit haar achtergrond als master sociaaleconomische wetenschappen smijt Veerle zich volop in het onderzoekluik van G-sport Vlaanderen vzw. Graag zetten we even de spot op Veerle en laten we je even kennismaken met haar. Wie is ze? Wat doet ze? Wat drijft haar? Deze en nog veel meer vragen en antwoorden krijg je in een interview met Veerle. We wensen Veerle alvast veel succes toe bij G-sport Vlaanderen vzw.

Wie is Veerle Weyn?

Het is wel alsof mijn ouders bij het kiezen van mijn naam ‘reizende strijdster’ al wisten wat voor persoon ik zou worden: iemand die altijd in beweging is en niet gemakkelijk opgeeft! Ik ben gepassioneerd door de bewegingen van het leven. Stilzitten is niet mijn sterkte, stilstaan nog minder. Ik hou van actie, vooruitgang, weliswaar met een duidelijk doel en vanuit het juiste gevoel. Reizen doe ik liefst met de fiets en in rust vind je mij op de yoga-mat.

Naast mijn sportief karakter, groeide ik op met een vader (zeg maar superheld!) in een rolstoel waardoor ik persoonlijk betrokken ben met mensen met een beperking. Want ondanks zijn ijzersterke wil en onuitputtelijk optimisme, is de realiteit niet altijd vanzelfsprekend. Mijn vader en zijn beperking(en) geven mij de drive én steun om te ondernemen, te activeren, te informeren en zo méér te bereiken voor personen met een beperking.

Fijne anekdote misschien is dat ik en mijn vader zelf een tijdje aan rolstoeldansen deden en wij daar nog steeds met een glimlach over spreken. Laat sport dus net die lijm zijn die het verschil kan maken, voor iedereen!  

Mijn motivatie om voor G-sport Vlaanderen vzw te komen werken?

Ik ben ervan overtuigd dat een verdere uitbouw en een groter draagvlak van G-sport van belang is voor veel mensen in onze maatschappij. Het is algemeen geweten dat de positieve gevolgen van sport talrijk zijn. Waarom zou dit anders moeten zijn voor G-sporters? Sporten is immers voor iedereen!

Voor mij klopt het plaatje helemaal. De belangen van G-sporters voorop plaatsen, zijn/ haar kansen vergroten op participatie en gewoon genieten van beweging, samenzijn en ondernemen. En de combinatie met het sociaaleconomische maakt het helemaal af.  

Mijn professionele achtergrond?

Ik wens me te engageren voor een organisatie die toont dat een hart voor de medemens en de omgeving waarin we leven samen kunnen gaan met duurzaam, rendabel en economisch weerbaar zijn. Vanuit dat opzicht studeerde ik Sociaal- Economische Wetenschappen en benader ik mijn werkveld. Of dit voor vrijwilligersprojecten is, als HR business partner, salesverantwoordelijke of algemeen coördinator. Overal leerde ik dat netwerken en strategisch denken mijn troeven zijn.  

Wat kan je van mij verwachten?

Een opbouwende communicatiestijl, resultaatgerichte projectmatige aanpak, volharding, een scherp oor en een flinke dosis enthousiasme. Ik hoor wel vaker dat ik een beetje gek ben, maar dat vind ik al lang niet erg meer. Laat mij maar lekker positief en hyperactief zijn. Zolang ik in functie van G-sporters, het G-sportlandschap én het G-sportteam van G-sport Vlaanderen vzw kan denken, zit ik goed! 

G-sport is voor mij …

Gewoon sporten! Sport is voor iedereen van persoonlijk en sociaalmaatschappelijk belang. Waarom zou dit niet zo kunnen zijn voor G-sporters? 

Deel dit artikel: