Ga naar hoofdinhoud
Open training zwemmen
Terug naar overzicht

Help jij ons ethisch adviesorgaan versterken?

26 mei 2020

Ethiek is essentieel voor een kwalitatieve sportbeleving. Als sportorganisatie werken we samen met onze clubs aan een veilige, uitdagende en plezierige omgeving waar sport en de sporters centraal staan. Voor ons adviesorgaan zijn we op zoek naar iemand met een hart voor G-sport die veel belang hecht aan integriteit, fair play, gelijke kansen en andere bouwstenen van een positieve en ethische sportomgeving. Een betrokken en empathische houding zijn de belangrijkste kenmerken om een engagement in het adviesorgaan op te nemen.

Wat doet het ethisch adviesorgaan?

Het adviesorgaan is een deel van de Medisch-Technische Commissie (MTC). Een lid van de MTC trekt het ethisch adviesorgaan dat 1 à 2 keer per jaar samenkomt, digitaal of fysiek. Daarnaast is ad hoc bilateraal overleg met de API mogelijk. De voornaamste opdracht(en) van het adviesorgaan:

  • Proactief en reactief advies verlenen aan het bestuur en de API’s (aanspreekpunten integriteit) van Parantee-Psylos;
  • Werking van de API mee evalueren;
  • Anticiperen en advies voor verbeteringen formuleren;
  • Bemiddelen, gesprek voeren in cases waar de API ondersteuning kan gebruiken.

Wat kan jij doen?

Voel je wel iets om ons hierin te ondersteunen, laat dan hier jouw gegevens na zodat we dit samen verder kunnen bespreken. Ben jij zelf niet de persoon die we zoeken maar ken je iemand in je omgeving met het juiste profiel en engagement, motiveer hem of haar dan om met ons contact te nemen. Je kan ook rechtstreeks contact nemen met Dieter, verantwoordelijke ethiek (09/243 11 70).

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven