Springende kinderen - Geestig Gezond Sporten
17 november 2017

Geestig Gezond Sporten

Laat de sportclub een plek tot verbinding zijn! Sport is emotie, beleving en uitdaging. Vooral is de sportclub een plek waar sporters in contact komen met elkaar, plezier maken en zich verbonden voelen binnen een groter geheel.

Momenteel valt een grote groep sporters uit de boot, de prestatiedruk werkt verlammend. Alle sporters, valide en G-sporters hebben momenten in hun sportcarrière van twijfel en onzekerheid. Hier kan de sportclub een grote rol spelen, het moet een veilige omgeving zijn waar ieder op eigen tempo kan groeien, zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Sporters die het (tijdelijk) psychisch lastig hebben, voelen zich vaak aan hun lot overgelaten en stoppen gedemotiveerd met sporten.

Met het charter 'Ook wij sporten geestig gezond!' wil geestig gezond sporten de bredere maatschappij en sportclubs in het bijzonder oproepen stil te staan bij de toegankelijkheid voor deze kwetsbare groep. Het charter verdedigt de belangen van psychisch kwetsbare sporters en wil sport leuk houden voor iedereen! De eigen kracht en talenten van de sporter staan centraal in het charter.

Onderschrijf het charter als individu, sportclub of organisatie. Samen zorgen we ervoor dat de sportclub een warme plek voor iedereen kan zijn ongeacht achtergrond of psychische bagage.

Website Geestig Gezond Sporten

Deel dit artikel:
 • Deze les is aangepast voor senioren of mensen met een beperking. Je kan de les ook volgen vanop een stoel. Breng eigen yogamatje, kussen+dekentje mee, inschrijven is gewenst. Inclusief (ijs)thee.

  Brusselsesteenweg 67
  Melle 9090
  België

  dinsdag 31 juli 2018 09:30 tot 10:30
 • Tijdens deze 2 prachtige dagen maken we een mix van allerlei leuke activiteiten. Het is een inclusief kampje, waar kinderen met en zonder beperking welkom zijn. De kinderen blijven niet slapen en brengen zelf hun lunch mee. Wij zorgen voor tussendoortjes en verfrissing. Tijdens de therapie met paarden leggen we de nadruk op het verder ontwikkelen van de sociale vaardigheden, grenzen stellen, ...

  baaigemstraat 249
  Gavere 9890
  België

  van
  tot