BK atletiek ook voor sporters met een handicap
02 juli 2018

BK atletiek verwacht 120 atleten met handicap

Van 7 tot 8 juli 2018 organiseert de Koninklijke Belgische Atletiekbond het Belgisch kampioenschap atletiek in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Voor het vierde jaar op rij worden de categorieën voor atleten met een handicap geïntegreerd in het evenement. Het belooft dit jaar dan ook opnieuw een hoogdag te worden voor alle G-atleten! En die zijn met veel: de organisatie verwacht maar liefst 120 deelnemers.

Op zaterdag staan vooral de nummers van de atleten met een verstandelijke beperking op het programma, samen met de schiftingreeksen van de valide atleten en enkele disciplines voor atleten met een fysieke handicap. Op zondag komen hoofdzakelijk de atleten met een fysieke handicap aan bod, met onder andere de wheelerreeksen. Die staan samen op het programma met de finales van de valide atleten.

Meer weten over het BK atletiek en de deelname van sporters met een handicap? Check de website van G-sportfederatie Parantee-Psylos.

Foto: Parantee-Psylos/Luc Dequick

Deel dit artikel:
 • Deze les is aangepast voor senioren of mensen met een beperking. Je kan de les ook volgen vanop een stoel. Breng eigen yogamatje, kussen+dekentje mee, inschrijven is gewenst. Inclusief (ijs)thee.

  Brusselsesteenweg 67
  Melle 9090
  België

  dinsdag 31 juli 2018 09:30 tot 10:30
 • Tijdens deze 2 prachtige dagen maken we een mix van allerlei leuke activiteiten. Het is een inclusief kampje, waar kinderen met en zonder beperking welkom zijn. De kinderen blijven niet slapen en brengen zelf hun lunch mee. Wij zorgen voor tussendoortjes en verfrissing. Tijdens de therapie met paarden leggen we de nadruk op het verder ontwikkelen van de sociale vaardigheden, grenzen stellen, ...

  baaigemstraat 249
  Gavere 9890
  België

  van
  tot