BK atletiek ook voor sporters met een handicap
02 juli 2018

BK atletiek verwacht 120 atleten met handicap

Van 7 tot 8 juli 2018 organiseert de Koninklijke Belgische Atletiekbond het Belgisch kampioenschap atletiek in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Voor het vierde jaar op rij worden de categorieën voor atleten met een handicap geïntegreerd in het evenement. Het belooft dit jaar dan ook opnieuw een hoogdag te worden voor alle G-atleten! En die zijn met veel: de organisatie verwacht maar liefst 120 deelnemers.

Op zaterdag staan vooral de nummers van de atleten met een verstandelijke beperking op het programma, samen met de schiftingreeksen van de valide atleten en enkele disciplines voor atleten met een fysieke handicap. Op zondag komen hoofdzakelijk de atleten met een fysieke handicap aan bod, met onder andere de wheelerreeksen. Die staan samen op het programma met de finales van de valide atleten.

Meer weten over het BK atletiek en de deelname van sporters met een handicap? Check de website van G-sportfederatie Parantee-Psylos.

Foto: Parantee-Psylos/Luc Dequick

Deel dit artikel:
 • Kunnen communiceren is een grondrecht! SMOG biedt veel kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, autisme of een communicatiebeperking extra communicatiemogelijkheden. Daarom is het goed dat deze vorm van ondersteunde communicatie ook thuis en in de vrije tijd gebruikt kan worden. Tijdens de eerste avond leer je de achtergronden van SMOG kennen en krijg je een beperkt ...

  Groenenborgerlaan 149
  Antwerpen 2 (Antwerpen) 2020
  België

  dinsdag 13 november 2018 19:30 tot 22:00
 • Kleuters dansen en bewegen graag. Zet muziek op en elke kleuter begint te dansen op zijn eigen expressieve manier. Anneleen houdt ervan de kinderen uit te dagen tot onderzoeken en improviseren vertrekkend altijd vanuit hun belevingswereld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende muziekgenres, verhalen en materialen. Het doel is de kleuter nieuwe bewegingen, belevingen en ervaringen ...

  van
  woensdag 03 oktober 2018 14:30 tot 15:30
  tot
  woensdag 08 mei 2019 14:30 tot 15:30