3. Subsidies voor organisaties

Inleiding

Ben je op zoek naar financiële ondersteuning voor jouw G-werking? Zowel als startende G-werking en als club die reeds enkele jaren bestaat, kan je aanspraak maken op een subsidie. Ook voor jouw laagdrempelig evenement of bovenlokale werking kan je financiële steun ontvangen. Ontdek hier op welke subsidiekanalen je beroep kan doen met jouw organisatie. 

Supporters voor G-sporters 

Met de campagne 'Supporters voor G-sporters' zorgt G-sport Vlaanderen ervoor dat zoveel mogelijk personen met een handicap het plezier van sporten beleven. Want ook als je een handicap hebt, verdien je het om te sporten in de best mogelijke omstandigheden. Het is een campagne, een community én een foundation die mooi in elkaar passen en die de focus leggen op de aankoop van aangepast G-sportmateriaal.

Als campagne doorbreekt 'Supporters voor G-sporters' het taboe rond G-sport én zet het sterk in op sensibilisering. Want G-sporters zijn 100% sporters net zoals jij en ik.

Supporters voor G-sporters is een foundation. Samen met het bedrijfsleven nemen we een engagement op en verzamelen we financiële middelen. Middelen die we gebruiken om G-sporters te voorzien van aangepaste sportmaterialen.

'Supporters voor G-sporters' streeft samen met een community van supporters en ambassadeurs naar één doel: personen met een handicap het plezier van sport laten beleven. Ben jij onze volgende supporter? We gaan op zoek naar 50.000 supporters en jij hoort daar zeker bij!

Word zelf supporter!

Foto Flore Stappers

Aangepast sportmateriaal

G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten maar vaak met te weinig middelen. G-sport Vlaanderen vzw selecteert daarom projecten die op zoek zijn naar aangepast sportmateriaal.

Opstartende G-werking

Ben je nog maar net gestart met een G-werking of ben je van plan om een G-sportclub of een G-sportwerking in een bestaande sportclub op te starten? Sport Vlaanderen geeft je een extra duwtje in de rug.

Duurzame G-werking

Ben je  een sportclubs met een goed uitgebouwd, duurzaam en kwaliteitsvol G-sportaanbod en voldoe je aan de criteria van het G-sport label? Sport Vlaanderen biedt een extra kwaliteitsimpuls.

Laagdrempelige G-sportevenementen

Organiseer je een competitief of een recreatief G-sportevenement waarbij zowel G-sporters als nog niet sportende personen met een handicap kunnen deelnemen? Dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning..

Internationale G-sportevenementen

Ben je een sportclub of een sportfederatie? Organiseer je een G-sportevenement met minstens drie nationaliteiten en een deelnemersveld dat bestaat uit minstens 20% buitenlandse G-sporters? Dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning.

Bovenlokale G-sportprojecten

Ben je minstens met twee lokale sportdiensten die willen samenwerken en heb je plannen voor een kwaliteitsvol G-sportproject? Dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning.

VGC

De sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) besteedt in al haar subsidiereglementen aandacht aan G-sport. Via de subsidiezoeker krijg je een handig overzicht van wie op welke subsidie(s) beroep kan doen.

Koning Boudewijn stichting

Via de website van de Koning Boudewijn Stichting kan je zoeken naar interessante projectoproepen waar jouw vereniging gebruik van kan maken.

Participatieprojecten kansengroepen

Ben je een vzw en wil je via een projectwerking inzetten op een meer (inclusieve) participatie van personen met een beperking binnen de sport? Je kan zowel subsidies aanvragen voor korte als lange projecten tot maximum 3 jaar.

Subsidiekanalen via jouw stad of gemeente

Iedere gemeente is vrij om te kiezen, hoeveel en op welke wijze het inzet op een lokaal sportbeleid.  Er zijn steden en gemeenten die hun sportclubs financieel ondersteunen in het aanbieden van G-sport of ingetekend hebben op het fonds vrijetijdsparticipatie. 

Ga zeker na op hoeveel ondersteuning  je kan rekenen via  jouw stad of gemeente.

Dynamo geeft tips voor het werven van sponsors

Naast subsidies kan je ook zelf sponsors zoeken om je clubwerking een financiële duw in de rug te geven. Wil je graag tips voor een geslaagde sponsoring, lees dan zeker de Dynamo brochure ‘sponsoring voor je sportclub’.