1. G-sportspecifiek materiaal

Inleiding

Sporters met een handicap hebben soms specifieke aanpassingen nodig om kwaliteitsvol te kunnen genieten van hun sportervaring. We denken hierbij meteen aan de verschillende sportrolstoelen. Maar er bestaat veel meer aangepast materiaal. Dankzij aangepast materiaal slaagt een blinde erin om een balsport te beoefenen en weet een dove atleet dat het startsein is gegeven.

Kenniscentrum aangepast materiaal

G-sport Vlaanderen verzamelt op deze pagina zoveel mogelijk informatie over aangepaste sportmaterialen, waar je ze kan kopen en uitlenen.

De informatie wordt continu aangevuld en uitgebreid.  Je kan ons hierbij helpen. Heb je interessante informatie die we kunnen toevoegen? Laat het ons dan zeker weten via ons contactformulier

Showdown aangepast materiaal

Fietsen

Ook een fietstocht naar de winkel, naar het werk of een lange fietstocht langs het water zorgt dat je actief in beweging blijft. Is er een recreatieve fiets die bij jouw mogelijkheden past? Waar kan je advies krijgen over mogelijke fietsen? We helpen je graag verder.

Handbikes

Bij handbikes of aankoppelhandbikes gebruik je je armen om te fietsen. Je kan aankoppelhandbikes bevestigen aan jouw rolstoel. Of je kan kiezen voor een aparte vastframe handbike.

Sportrolstoelen

Er bestaat een uitgebreid gamma aan sportrolstoelen. Van hand gedreven tot elektrische sportrolstoelen. Omnisport tot sporttak specifieke rolstoelen voor tennis, dans, hockey, rugby, enz. Van standaard rolstoelen tot 100% op maat gemaakte. Voor iedere sportbeleving is er een rolstoel te vinden. 

Prothesen

Met actieve protheses of sportprothesen kan je heel wat sporten beoefenen! We geven je graag een overzicht van de soorten protheses en tips voor aankoop van een prothese.

Sporttakken

Wil je weten welke materialen je nodig hebt om een specifieke G-sport uit te voeren? Dan hebben we hier al een overzicht van enkele sporten. Staat jouw sport er niet bij? Stuur dan een mailtje naar info@gsportvlaanderen.be

Toegankelijkheid van gebouwen

Toegang hebben tot een gebouw en tot de functies in een gebouw lijkt vanzelfsprekend. Maar voor heel wat mensen met een beperking is dat niet zo. Deze pagina helpt je om je goed voor te bereiden en te informeren. 

Didactisch begeleidingsmateriaal

Zoek je materialen die je kan gebruiken tijdens een training? Ontdek hier wat je kan gebruiken in trainingen voor personen met een verstandelijke beperking en/of ASS.

Uitleendiensten

Wil je eens van een sport proeven? Wil je een fiets, handbike of sportrolstoel testen? Organiseer je binnenkort een initiatie? Dan zijn er verschillende uitleendiensten waar je terecht kan om materiaal uit te lenen.

2de hands sportmateriaal

Het is niet altijd nodig om nieuw sportmateriaal aan te kopen. Ook op de tweedehandsmarkt kan je aangepast sportmateriaal vinden. We zochten voor jou alvast enkele interessante websites.