Ga naar hoofdinhoud
Julie Lamberechts in actie

Julie Lamberechts

Boccia

BC3 talent

Julie Lamberechts begon op 12-jarige leeftijd met boccia in Sint-Lodewijk, een school aangepast voor personen met een fysieke beperking. Ze kreeg toen een initiatie boccia van Julia Bisschops, toen de nationale bocciacoach. Zij overtuigde mij om me tenvolle over te geven aan die Boccia-microbe en mijn talent verder te ontwikkelen. Julies moeder Karin Verdonck werd haar begeleider en is dat tot op de dag van vandaag. “Ik doe er sindsdien alles aan om haar boccia-ambities mee na te streven en dat maakt onze band alleen maar sterker”, zegt Karin.

Julie sloot zich aan bij G-sport Vlaanderenclub MGJ in Brasschaat. In 2011 nam ze voor het eerst internationaal deel op de World Cup in Belfast (Noord-Ierland). Ze behaalde er een zilveren medaille met het pair, samen met Kirsten De Laender en Pieter Cilissen. Vier jaar later beleefde ze haar absolute hoogtepunt tot dusver: ze werd samen met Pieter Cilissen en Kenneth Verwimp Europees kampioen in het pair.

Samen dromen Julie en Karin nog van een deelname aan de Paralympische Spelen met het pair BC3 en daarvoor mikken ze op Parijs 2024.

Topprestaties

  • Goud - EK Boccia Guildford (UK) 2015 - Team & Pairs met Pieter Cilissen en Kenneth Verwimp