Ga naar hoofdinhoud

Jef Vandorpe

Tennis

elite

Jef Vandorpe raakte als kind verliefd op rolstoeltennis tijdens een van de talentendagen van G-sport Vlaanderen. Intussen groeide hij uit tot een wereldtopper en trekt Jef de wereld rond voor zijn sport. Vandorpe rondde zijn middelbare studies af in Wilrijk, op de topsportschool van Tennis Vlaanderen. Voortaan combineert Jef zijn studies rechten aan de Universiteit Antwerpen met topsport.

In 2017 bereikte Vandorpe een eerste absoluut hoogtepunt in zijn carrière. Hij won brons op de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup of Fed Cup maar dan voor rolstoeltennis. Samen met Joachim Gérard, die hij één jaar eerder als supporter nog brons zag winnen in Rio de Janeiro, en Gert Vos, zijn vroegere coach, knokte hij België naar een historische teammedaille. In de twee daarop volgende jaren vielen de Belgen net naast het podium. In 2018 werd Jef Vandorpe nummer één op de wereldranglijst bij de junioren, de categorie waarbinnen hij even later ook het WK won.

De speler uit Niel droomt nu van de Paralympische Spelen in Tokio en timmert verder aan zijn weg naar de top tien. Jef wordt als jonge en talentvolle sporter in 2019 ondersteunt door het Be Gold-project, de vrucht van een samenwerking tussen het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige gemeenschap en de Nationale Loterij.

Jef Vandorpe werd geselecteerd voor de Paralympische Spelen van Tokyo waar hij zowel in het enkelspel als dubbelspel (met Joachim Gérard) in actie kwam. Vandorpe verloor in de derde ronde van het enkelspel van de sterke Argentijn Gustavo Fernandez, in het dubbelspel sneuvelden Jef en Joachim in de kwartfinales tegen het Britse duo Hewett-Reid.

Topprestaties

  • Brons - World Team Cup (Alghero, ITA) met Joachim Gerard en Gert Vos

  • Goud - Belgian Open ITF 1 (Jambes, BEL)

Nieuws

Huldiging toppers van Tokyo 2020
Nieuws Topsport
6 okt. 2021 Atletiek Wielrennen Tafeltennis Tennis Boccia Goalbal Paardrijden
Staar jij mee naar de Paralympiërs in Tokyo?
Nieuws Topsport Paralympische Spelen
19 aug. 2021
Zes Vlaamse G-renners en rolstoeltennisser Jef Vandorpe nemen deel aan Paralympische Spelen
Topsport Paralympische Spelen
18 jun. 2021 Wielrennen Tennis