G-Sportlandschap

G-sport Vlaanderen is een open netwerkorganisatie die haar doelstellingen enkel kan behalen door nauw en constructief samen te werken. Er wordt structureel overleg gepleegd met partners binnen en buiten de G-sportsector.

S-sport // Recreas

Onder het motto 'Iedereen beweegt mee. Altijd' organiseert deze multisportfederatie een gevarieerd, toegankelijk en uitnodigend sportaanbod waarbij ze zich in de eerste plaats richten naar actieve 50 plussers en personen met een handicap.

Naar de website
ssport

Dovensport Vlaanderen

Dovensport Vlaanderen is de organisatie die exclusieve sportbeoefening voor dove of slechthorende sporters aanbied. Het hoogtepunt voor de werking van de organisatie is de deelname aan de Deaflympics.

Naar de website
BDC

To Walk Again

Laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Dat is de missie van To Walk Again vzw.

Naar de website
TWA

Special Olympics België

Het leven van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren dankzij sport, dat is de missie van Special Olympics Belgium. Als deel van de Olympische finale zijn zij het schoolvoorbeeld van 'Deelnemen is belangrijker dan winnen".

Naar de website
SOB

Vlaamse Gemeenschaps-commissie (VGC)

Vele activiteiten van de VGC-sportdienst zijn open voor personen met een beperking. Daarnaast zijn er ook lessen en sportclubs exclusief voor personen met een beperking.

Naar de website
VGC

MOEV

MOEV is de overkoepelende en coördinerende instantie voor de schoolsport in Vlaanderen. Ook de schoolgaande jeugd met een beperking wordt voorzien van een uitgebreid gamma aan sportactiviteiten voor, na en tijdens de lesuren.

Naar de website
MOEV

Sportwerk Vlaanderen

Sportwerk heeft als doelstelling de professionele tewerkstelling van de sportsector in Vlaanderen en Brussel te ondersteunen en te bevorderen. Zoek je dus een professionele lesgever voor jouw club of één van jouw activiteiten? Dan kan je bij hen terecht.

Naar de website
sportwerk

Belgian Paralympic Committee

Het Belgian Paralympic Committee wil de Paralympische atleten de mogelijkheid bieden om uit te blinken en via hun sportprestaties een bron van inspiratie te zijn voor de Belgische maatschappij.

Naar de website
BPC