G-ever in beeld: Idemasport

Op elk niveau sporten en plezier hebben

“Je moet op elk niveau de mogelijkheid hebben te sporten én daar plezier in te hebben – ook G-sporters. Daar doen we het voor.” Aan het woord is Bernard Daalderop, Senior Sales Manager van Idemasport, een bedrijf dat G-sport Vlaanderen vol enthousiasme steunt.

“We kregen enkele jaren geleden van G-sport Vlaanderen een uitnodiging voor een fundraisingevenement in ZOO Planckendael. Prachtig gepresenteerd in een mooi kader, met inzet van de G-sporters zelf. Door hun toespraken en acts maakten was het een avond van en voor hen. 

Ik vond dat pakkend. Toen heb ik kennisgemaakt met Nicole Bossaerts, de voorzitter van G-sport Vlaanderen, en heb ik voorgesteld om de koppen bij elkaar te steken.”

Vanwaar komt het engagement van Idemasport om G-sport Vlaanderen te steunen?
“Idemasport is bijna 30 jaar actief in de verkoop van sportmateriaal en spellen. Op het vlak van motorisch materiaal zijn we altijd een voorloper geweest. Maar vooral ons kantoor in Frankrijk inspireerde ons door de nauwe banden met de Franse federatie HandiSport. 

Dat was de bron van onze interesse en in de loop van de jaren hebben we een gamma voor G-sporters opgebouwd. Het past in onze visie: je moet op elk niveau de mogelijkheid moet hebben te sporten én daar plezier in te hebben. Daar doen we het voor.”

Hoe stelt u zo’n gamma sportmateriaal voor G-sporters samen?
“Je moet inventief zijn om voor G-sporters een passende oplossing te vinden. Daarom voegen we nog altijd producten toe aan onze catalogus. Elk jaar proberen we uit te pakken met nieuwe sporten en spellen. Waarom? Het prikkelt de nieuwsgierigheid van leraren en trainers. Niet elk nieuw artikel groeit uit tot een succes, maar we willen onze doelgroepen inspireren en motiveren.”

Hoe krijgt G-sport Vlaanderen steun van Idemasport?
“We hebben samen een partnerschap opgesteld dat niet standaard is. Door goed naar elkaar te luisteren zijn we gekomen tot een volledig gepersonaliseerd contract. We steunen niet alleen rechtstreeks financieel, maar ook met een jaarlijks bedrag waarmee G-sport Vlaanderen producten uit onze catalogus kan aankopen.

Een nieuw initiatief is dat G-sport Vlaanderen dit jaar met de financiële steun waardebonnen uitschrijft voor de organisaties die met een project deelnemen aan de crowdfundingactie ‘Supporters voor G-sporters’. Het toont duidelijk aan dat onze steun rechtstreeks naar de organisaties gaat.

Raadt u de steun en betrokkenheid van Idemasport aan andere bedrijven aan?
“Ja, ik heb tijdens G-sportevenementen veel contacten gelegd met andere bedrijven. Ze komen uit de meest verschillende sectoren. Je ziet blije gezichten, allemaal zijn ze enthousiast. Ik kan steun aan G-sport Vlaanderen perfect aanraden. 

Waarom? G-sport is een uitdagend project met veel mogelijkheden. Elk bedrijf kan daarin iets betekenen en krijgt er veel voor terug. Zeker nu zien bedrijven in dat aspecten zoals milieubewustzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hen steeds belangrijker worden – niet om hun geweten te sussen maar om op een spontane manier effectief een steentje bij te dragen.”

Welke toekomstperspectieven ziet u voor G-sport Vlaanderen? 

“We zitten nog in een beginfase waarin mensen beginnen te beseffen dat het in G-sport om echte sporters gaat. Er is een grote mogelijkheid voor evenementen waaraan zowel G-sporters als gewone sporters kunnen deelnemen. 

Beeld je in: op een grote wei, op een zonnige dag, iedereen tegelijk G-sporter! We promoten dat ook bij onze klanten. Je kunt gewone sporters bijvoorbeeld een blindenmasker of armverzwaringen geven, zodat ze een specifieke beperking tijdens het sporten zelf ervaren. Zo kweek je meer respect voor G-sporters en groeit de betrokkenheid. Idemasport zal graag het nodige materiaal ter beschikking stellen.

Bernard Daalderop van Idemasport