MTBFUN4GSPORT, Lievegem

Omschrijving project

Wind in de rug voor aangepaste mountainbikes
 

Onze mountainbikeclub heeft een sterke G-werking uitgebouwd. Elke week geven we training aan personen met een beperking. Het gaat van mensen met syndroom van down of autisme over mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met epilepsie, een groeiachterstand, suikerziekte tot zelfs slechtzienden en blinden. 

We leren allerlei vaardigheden aan: leren kijken, kleuren herkennen, een parcours volgen, samenwerken … Onze club heeft een eigen technisch uitdagend mountainbiketerrein ‘Ardense stijl’, maar evengoed gaan we de weg op om iedereen vertrouwd te maken met fietsen op de openbare weg. En we begeleiden hen naast de fiets, zodat ze sociale vaardigheden aanleren en uit hun bubbel komen. Zo schakelen we onze G-mountainbikers in bij het onderhoud van het domein en van de fietsen.

Dankzij onze aanpak, die breder gaat dan sport alleen, boeken een aantal kinderen met een beperking een sterke vooruitgang. Zo sterk dat ze op woensdagmiddag gewoon meetrainen met iedereen. De integratie in onze gewone werking is dan een feit! Wij namen ook een aantal van hen mee op kamp. Ze kregen de nodige begeleiding en hadden de week van hun leven.

Onze G-werking heeft de wind in de rug. Dankzij de crowdfunding van G-sport Vlaanderen konden we al tandems aankopen. Nu gaan we voor drie mountainbikes: aangepaste mountainbikes in een kleinere maat. Geef jij onze G-mountainbikers budgettair een duwtje in de rug?

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie