Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth, Peer

Omschrijving project

Welkom aan alle sponsors in onze outdoor fitness!

Voor personen met een mentale handicap is bewegen niet vanzelfsprekend. Bewegen kan spannend zijn en soms zelfs moeilijk als er sprake is van motorische achterstand. Toch creëert het ook plezier, zelfvertrouwen en meer zelfstandigheid.

Daarom neemt Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth zijn verantwoordelijkheid op om onze mensen een waaier aan bewegingsactiviteiten aan te bieden. Niet alleen binnen, maar vooral buiten. Want buitenactiviteiten hebben extra voordelen voor hen. Het verbetert hun lichamelijke weerstand, ze beleven zelf de weersomstandigheden en ze leggen contact met andere mensen, waardoor hun leefwereld groter wordt.

Daarom willen we een ‘Beweegtuin’ aanleggen naast ons Dagcentrum Fierkant in Pelt. Er komen flink wat grondwerkzaamheden bij kijken voordat we de buitentoestellen kunnen laten plaatsen: een bench, leg press, rower, hand bike en elevator. Zo krijgen we een heuse outdoor fitness.

In onze ‘Beweegtuin’ zullen onze mensen kunnen bewegen op hun niveau. Het wordt daarnaast een ontmoetingsplaats waar we voor hen activiteiten kunnen organiseren met buurtbewoners, leerlingen van de nabijgelegen basisschool, de jeugdverenigingen uit het dorp en bewoners uit het woonzorgcentrum in de buurt. Ook welwillende sponsors zullen we er met alle egards ontvangen!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie