Ga naar hoofdinhoud
Cécile met Belgische vlag

Cécile Goens

Atletiek

T34 talent

Cécile Goens werd geboren met een zuurstoftekort waardoor ze een spastische diplegie (fysieke beperking veroorzaakt door een hersenverlamming) heeft. Daardoor stapt Cécile moeilijk en is ze voor lange afstanden buitenshuis aangewezen op een rolstoel.

De talentvolle sporter begon op 6-jarige leeftijd met rolstoelbasketbal, maar die sport lag haar niet helemaal omdat Cécile ook met een visuele problematiek kampt. Toen ze in 2016 Marieke Vervoort naar zilver zag vlammen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, dacht Cécile ‘Dat is het!’.

Intussen traint Cécile 3 keer per week, waarvan twee keer bij White Star Athletics Club in Brussel en één keer in Gent bij Mieke Van Thuyne, toptrainer G-atletiek bij Parantee-Psylos. Thuis maakt ze werk van kracht en stabiliteit. Naast wheelen gaat ze jaarlijks ook eens zitskiën met Parantee-Psylosclub Anvasport.

Cécile nam in 2019 deel aan de Grand Prix in Notwill, waar ze haar internationale classificatie (T34) kreeg, en enkele maanden later verscherpte ze er haar tijden op de 100 en 200 meter tijdens het WK G-atletiek voor junioren. Ze droomt van een deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs 2024.

Topprestaties

  • Goud - WK atletiek voor junioren Notwill (ZWI) 2019 - 100m

  • Goud - WK atletiek voor junioren Notwill (ZWI) 2019 - 200m