Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Wereldkampioenschap Para Powerlifting

Van 27 november tot en met 5 december vindt in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, het wereldkampioenschap Para Powerlifting plaats. Okan Turan (27) uit het Limburgse Dilsen-Stokkem neemt er als enige atleet van Paralympic Team Belgium aan deel. Okan zal in actie komen in de categorie voor mannen boven de 107 kilogram. Zijn wedstrijden staan gepland op zondag 5 december. In 2019 nam hij al eens deel aan een internationale wereldbekerwedstrijd in Eger (Hongarije), waar hij geen geldig resultaat kon bekomen.

“Ik ben enthousiast om aan het wereldkampioenschap deel te nemen. We hebben een nare periode achter de rug met weinig trainingsmogelijkheden door corona, dat was heftig, maar dat ik nog kan deelnemen aan dit kampioenschap maakt heel veel goed. Ik ben goed in vorm en zit voor op schema", zegt Okan.

“Op het WK wil ik vooral ervaring opdoen en het is belangrijk dat ik er een geldige lift doe”, zegt Okan. “Bij Paralympisch gewichtheffen is de manier waarop je de gewichten tilt erg belangrijk: recht omhoog en met een vloeiende beweging. Bij Olympisch gewichtheffen is het minder belangrijk hoe er getild wordt, maar vooral dat je het na de ‘lock’ (het strekken van de ellebogen, nvdr) lang genoeg kan aanhouden. Paralympische gewichtheffers liggen ook neer.”

In 2019 nam Okan al eens deel aan een wereldbekerwedstrijd in Eger (Hongarije), maar toen kon hij geen geldige poging tillen. “Mijn hoofddoel is om er te staan in Parijs 2024 en dan is nu die geldige lift belangrijk.” Elke gewichtheffer krijgt daarvoor drie kansen. De beste poging telt.

Programma (event 20)

Okan Turan komt uit in event 20 voor mannen boven de 107 kilogram.
Okan Turan komt uit in event 20 voor mannen boven de 107 kilogram.

De groepen waarin de atleten verdeeld worden, zullen later worden bekendgemaakt.

Resultaten

Poging 1: 160 kg (geldig)

Poging 2: 180 kg (geldig)

Poging 3: 192 kg (ongeldig)

Okan werd met zijn 180 kg in zijn tweede poging 22e in het eindklassement.

Resultaten & Livestream

Datum

  • 27 november - 6 december 2021

Locatie

Hualing Ballroom
Hualing Ballroom
Hotels & Preference Hualing Tbilisi
Tbilisi Sea New City, 0190, Georgia
0190 Tbilisi

Toon op Google Maps

Organisator

World Para Powerlifting