Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Re.act 2021 webinar

Fotoverslag

Re.act is in 2019 gestart met een pionierscongres dat de brug wil slaan tussen de revalidatie (Re.) en een actieve levensstijl (.act). De editie van 2021 werd op 8 december covid safe georganiseerd in de vorm van een gevarieerde webinar met verschillende boeiende sprekers over G-sport en revalidatie. De G-sportcoaches in de revalidatiecentra en de Bewegen op Verwijzing-coaches vormden het centrale thema.

"Re.act wil het raakvlak zijn tussen de revalidatie en de G-sport. Onze patiënten zien transformeren in actieve en sportieve personen, dat is waar we vandaag de dag van dromen", zo opende organisator Annick Viaene, arts in de fysische geneeskunde en revalidatie bij UGent, het tweede Re.act congres. "Toeleiden naar G-sport was voor Parantee-Psylos altijd een belangrijke opdracht, maar toen we in 2018 ook begonnen in de revalidatiecentra, bleek dat toch een schot in de roos."

De werking van de G-sportcoaches in de revalidatiecentra, alsook die van de BOV-coaches vormden het centrale thema tijdens de webinar. Dit waren de gastsprekers en hun presentaties:

"Met de beschikbare middelen konden we ons hoofdzakelijk op drie groepen aandoeningen richten, maar de revalidatiecentra geven aan dat er ook andere doelgroepen nood aan hebben, bijvoorbeeld de patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel", zegt Jessica De Smet bij de afsluitende presentatie over de toekomstige uitdagingen. "Bovendien is er veel interesse in de andere revalidatiecentra, en zouden we ook op inhoudelijk vlak op andere opportuniteiten moeten kunnen inzetten, zoals bijvoorbeeld het doorverwijzen naar de BOV-coach. Voor dat alles hebben we middelen nodig, en de projectmiddelen van de Vlaamse Overheid vallen eind 2021, na drie jaar, weg. Momenteel zijn er nog onvoldoende middelen, maar zowel Parantee-Psylos als de revalidatiecentra doen hun best om dit werkend succesconcept verder te zetten."

De webinar kan je ook integraal opnieuw bekijken via onderstaande video.

Klik hier voor het gedetailleerd programma.

Praktisch

Prijs €25. Bedrag over te schrijven naar rekening BE74 0682 3627 0607 (Parantee-Psylos) met vermelding "Re-act 08-12-2021 + naam deelnemer(s)".

Je ontvangt de deelnamelink voor de webinar een paar dagen vooraf, indien betaald.

Accreditatie voor artsen is in aanvraag en die voor kinesitherapeuten is goedgekeurd.

Meer informatie? Stuur een mail naar re.act@parantee-psylos.be.

Re.act is een organisatie van UZGent en KULeuven met VIGO en Parantee-Psylos als ondersteunende partners.

Datum

  • 8 december 2021
  • 19:30 - 21:30

Prijs

25 euro