Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Fiets mee op 19 juni en maak een verschil: De Bike Parade!

Bike Parade

Gedurende de maand juni vindt in Gent het Velo-Festival plaats, met een Bike Parade op woensdag 19 juni als kers op de taart. Sluit aan met je aangepaste fiets, trap mee met duizenden fietsers van over de hele wereld, en verken de stad op een unieke manier. Fun verzekerd!

We willen graag aanwezig zijn met zoveel mogelijk aangepaste fietsen om te laten zien dat fietsen voor iedereen mogelijk is. Zo zetten we gedeeld fietsplezier op een positieve manier in de kijker

Waar en wanneer?

De fietstocht start op woensdag 19/06 om 19u in het Citadelpark in Gent (Gustaaf Den Duytsdreef). Zorg ervoor dat je minstens 15 minuten voor vertrek aanwezig bent. Wil je vanop de eerste rij starten? Kom dan om 18u10 naar de start: wij zullen er dan al zijn.

De route heeft een lengte van 10 kilometer en eindigt met een feestelijke finish op de Vrijdagmarkt. De route is toegankelijk voor aangepaste fietsen, maar omvat wel enkele kleine hellingen met een hellingsgraad van maximaal 3%.

Zin om mee te fietsen?

Iedereen kan deelnemen en deelname is gratis. Als je met een aangepaste fiets deelneemt, ontvang je bovendien een exclusief paar Gfietst.be-sokken! Voel je vrij om jezelf extra zichtbaar te maken met een opvallend fluohesje, muziek of andere leuke toevoegingen.

  • Wil je meefietsen en heb je zelf een fiets en begeleider/piloot? Super, tot 19/06! Laat het ons even weten via onderstaande formulier dat je erbij bent.
  • Nog op zoek naar een fiets of begeleider? Of heb je een extra fiets ter beschikking? Laat het ons weten via onderstaande formulier, we proberen om iedereen de kans te bieden deel te nemen. We kunnen echter niets garanderen.

We zijn ook te bereiken op deelfietsen@gsportvlaanderen.be.

Tot op de Bike Parade!