Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Dag van de sportclubbestuurder 2020 (Digitaal)

Op de dag van de sportclubbestuurders van Dynamo Project komen traditioneel clubbestuurders samen om een sessie mee te pikken uit verschillende onderwerpen. Dit jaar gaat de bijscholingsdag volledig digitaal door. Voor bestuurders van Parantee-Psylosclubs zijn er heel wat interessante topics te volgen: we lichten er hieronder enkele voor jullie uit.

Als bestuurder van een erkende sportfederatie betaal je het voordeeltarief van 15 euro.

- Elke sportclubbestuurder in zijn of haar talent door Evy Van Coppenolle

  • We zien nog te veel dat een sportclubbestuurder heel veel taken invult, of dat de taken verdeeld worden over wie 'ja' zegt. Maar er zijn nog heel wat mogelijkheden te vinden in het geven van taken aan iemand die passen bij zijn of haar talent.

- Creatief denken door Ad Geudens

  • Heel veel G-sportclubs komen nu al heel creatief uit de hoek en denken al outside the box tijdens deze uitdagende periode. In deze sessie 'leer' je het zelfs, zodat je oplossingen creatiever en duurzamer zijn.

- Clubgrade: maak een 2.0 cultuur mogelijk in je sportclub door Koen Vermeulen en Ellen Mallezie

  • G-sportclubs Somival en Gidos maakten al gebruik van deze methode waarbij iedereen rond de tafel een belangrijke rol speelt in het op zoek gaan naar een oplossing voor een bepaald probleem. De clubgrade methode met als basis 'iedereen is van belang binnen de club' helpt je als clubbestuur om je beleid uit te stippelen rond structuur en cultuur.

- Aan de slag met een jeugdsportbeleidsplan binnen jouw club door Tom Van Look

  • Voor onze clubs in het jeugdsportproject of clubs met een jeugdwerking: in deze sessie krijg je praktische tips om een jeugdsportbeleidsplan op te maken en het een breed draagvlak te geven.

- Toolkit Seksueel Grensoverschrijdend gedrag door Arne Aerts

  • Zorg voor een clubbeleid dat grensoverschrijdend gedrag voorkomt en aanpakt. Je leert hier de toolbox kennen en hoe ermee aan de slag te gaan. Kan je de sessie niet volgen maar wil je er toch mee aan de slag? Ook je clubondersteuner ondersteunt hier graag bij!

- 'Jongerencommunicatie - wat is hot en hoe moet je ze bereiken?' door Wouter de Meester

  • Voor jeugdsportclubs een interessante sessie over hoe jij als sportclub de connectie kan maken met de digitale leefwereld van kinderen en jongeren.

- Een efficiƫnte planning en organisatie: de sportclubbestuurder door Evy Van Coppenolle

  • Interessant voor sportclubbestuurders die tijd tekort hebben en waar het sportclubbestuurder-zijn soms als een voltijdse job aanvoelt: je leert er hoe je dit alles meest efficiĆ«nt kan plannen en organiseren.

Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen uit verschillende workshops en sessies, afhankelijk van hun eigen interesses en behoeftes. Elke deelnemer kan twee webinars volgen op een voormiddag. Je vindt het volledige programma onder https://www.dynamoproject.be/d... , meer info of inschrijven kan hier.

Datum

  • 28 november 2020
  • 09:00 - 13:00

Organisator

Dynamo Project

Prijs

Betalend