Ga naar hoofdinhoud
G-karate op de REVA G-sport
Terug naar overzicht

Bijscholing Jeugdsportfeest: ICP Move als methodisch concept voor jouw (jeugd)training

Omnisport

Op zoek naar een manier om les te geven aan een diverse doelgroep of om jouw opwarming of trainingskern vorm te geven? Dan kan ICP Move zeker goede inspiratie geven!

Voor wie is de bijscholing?

Trainers en begeleiders van sporters met een beperking in gelijk welke doelgroep die interesse hebben om dit concept te leren kennen en toe te passen, met een gamma aan oefenstof.

Wat zie je op de bijscholing?

Aan de hand van het ICP model (zie hieronder) gaan we samen met jullie we aan de slag d.mv. het aanbieden van verschillende praktijk sessies. Hierbij maak je gebruik van eigen ontworpen matten, toepasbaar voor zowel lopers, als zittend aan tafel als rolstoel en Kay walkers gebruikers.

Al vlug ga je merken dat je met éénzelfde methode, onderricht kan geven, samen aan een differentiële groep. Je krijgt oefenstof mee naar huis die je kan toepassen, gericht op kleuren, pictogrammen waar beweging en differentiatie centraal staat. Je kan het toepassen in verschillende sporttakken, binnen je opwarming of je trainingssessie en voor verschillende doelgroepen en leeftijden.

Wat is ICP-move?

ICP-move staat voor Inclusive Colour Picture Move. We proberen zoveel mogelijk mensen met eender welke beperking te laten sporten of bewegen met een unieke methode van kleuren en pictogrammen.

De methode wordt al enkele jaren aangewend en de deelnemers zijn telkens zeer positief. We werken duurzaam en combineren denken met ademhaling en beweging. Deze methode kan doorgetrokken worden naar verschillende doelgroepen.

We streven ernaar om deze laagdrempelige bewegingsmethode te onderrichten aan iedereen zodat er uniformiteit ontstaat tussen de verschillende coaches in de sport, dagcentra, zorgcentra, scholen, revalidatie…

De coach kan door deze methode een makkelijker en sneller contact krijgen met de sporter. Later kan deze methode gekoppeld en aangeboden worden aan verschillende sporten, dit als een startmodule.

De persoon die uit een dagcentrum of school komt (ASS, verstandelijk) merkt vlug herkenbaarheid op wanneer hij in een sportclub diezelfde methode herkent.
De uitval in de sport wordt hierdoor beperkt.


Inschrijven?

Inschrijven kan via de link tot en met 18 oktober. Inschrijven kost 10 euro voor clubs van G-sport Vlaanderen of erkende Gentse sportclubs. Andere clubs betalen 15 euro.


Datum

  • 23 oktober 2022
  • 10:30

Locatie

Sporthal Hekers
Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
9052 Zwijnaarde

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Sport

Organisator

G-sport Vlaanderen
Sportdienst Gent

Prijs

Betalend