Rolstoelbiljarter Kurt Deklerck wint zilver op Malmö Open 8-ball

Kurt Declerck (rolstoelbiljart) behaalde een zilveren medaille in 8-ball op de Malmö Open in Zweden. Hij bekroont zo zijn comeback na maanden van revalidatie. In 9-ball werd hij vijfde. Voor de Bruggeling is dit een mentale opsteker met oog op het Europees kampioenschap in Portugal van 18 tot 29 maart.

Aan de Malmö Open deden alle grote namen uit Europa mee. Deklerck was zes maanden buiten strijd na het BK in 2016. Hij onderging een operatie aan een zitwonde en verbleef 78 dagen in het ziekenhuis. Begin december hervatte hij zijn trainingen en nu, twee maanden later, draait hij opnieuw mee op Europees niveau.

In Zweden won Kurt zilver in 8-ball. De matchen werden gespeeld naar een ‘best of 5′ (wie eerst drie keer wint, is de winnaar van de partij). De eerste wedstrijd had Deklerck een bye, daarna won hij van Dinsmore (Ierland) met 3-1, hij verloor vervolgens met 1-3 van Southern (Engeland). Daarna volgde nog 3-2 winst tegen Kimberly (Engeland), 3-1 winst tegen Täthi, om vervolgens in de finale weer uit te komen tegen Dinsmore. Hij verloor die met 2-3 (2-1, 1-2, 2-0, 1-2, 1-2).
In de European Masters 9-ball werd Declerck vijfde.

Volgende afspraak is het Europees Kampioenschap in Portugal van 18 tot en met 29 maart. Hij verdedigt er twee zilveren medailles en neemt er deel aan de 10-ball, 9-ball en 8-ball.

Bron: Parantee