G-sporten, waar kan ik clubs vinden?

Klaar om 100% te sporten? Neem dan een kijkje op de Sportdatabank Vlaanderen en vind een club in jouw buurt.Zoek op naam, sporttak, omgeving en doelgroep en ontdek waar jij je voortaan 100% kan uitleven.Vind je niet wat je zoekt of heb je foute informatie gevonden? Laat het ons dan weten via onze contactpagina.  

Sportdatabank Vlaanderen : vind jouw nieuwe sportclub.

 

Nieuws

Uitgelicht bericht

Word het gezicht van de nieuwe campagne voor G-sport

vrijdag 7 april 2017

In juni lanceert G-sport Vlaanderen een nieuwe campagne voor G-sport. We willen G-sport in heel Vlaanderen meer op de kaart zetten, en daarvoor gaan we onder meer advertenties en een spot maken. We zijn nu op zoek naar 5 sporters met een handicap die het gezicht willen worden van deze campagne.
Doe jij aan sport en wil jij actief G-sport promoten, of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons dan weten!
We zijn op zoek naar 5 sporters, één […]

Van G-trainer naar M-coach: 16 nieuwe M-coaches in Vlaanderen

donderdag 20 april 2017

Sinds Paasmaandag mogen zestien trainers uit de G-sportsector zich voortaan ook M-coach noemen. Zij namen deel aan het traject Coach met de M-factor voor trainers van G-sporters dat door Parantee-Psylos en de sportdienst Gent georganiseerd werd. “Een erg leerrijke cursus. Iets om op voort te bouwen.”
Op Paasmaandag mochten we na afloop van de laatste workshop maar liefst 16 M-certificaten uitreiken. Al die trainers van G-sporters namen de afgelopen maanden deel aan het traject Coach met de M-factor dat door […]

VE-tennissers pakken vier medailles op het wereldkampioenschap

woensdag 19 april 2017

Op het officiële wereldkampioenschap tennis voor spelers met een verstandelijke handicap won ons land maar liefst vier medailles. Vijf Vlaamse VE-tennissers zakten van 8 tot 15 april af naar Bolton in Groot-Brittannië.
Van 8 tot 15 april organiseerde Groot-Brittannië de INAS Tennis Wereldkampioenschappen voor spelers met een verstandelijke beperking. Acht landen zakten af naar de USN Bolton Arena: Australië, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Rusland, Tsjechië en de VS.Twintig heren en acht dames streden gedurende zes dagen voor een medaille.
VE-tennisster […]

Belgisch bocciaspelers schitteren in Sant Cugat

dinsdag 18 april 2017

Met vier vertrokken ze naar Sant Cugat. En allevier keerden ze met een goude medaille rond de nek terug naar huis. De Belgische bocciaspelers schitterden afgelopen week op de BISfed 2017 European Regional Open Boccia in Spanje. Van 9 tot 16 april speelden de Belgen er de pannen van het dak.
Aan het toernooi nam het nationaal pair BC3 met Pieter Cilissen, Julie Lamberechts en Kenneth Verwimp deel en maakte Francis Rombouts – na tien jaar afwezigheid – zijn comeback […]

Partners

 
Logo Vlaamse gemeenschapscommissie
Logo Vlaamse Overheid
Dovensport Vlaanderen
Bloso
To walk again logo
Logo svs
Logo Special Olympics
Logo recreas
Logo Psylos
Logo provincie Limburg
Logo Provincie Antwerpen
Logo Parantee